banner back.jpg
land_edited.png
IN ACTIE VOOR
OEKRAINE.png

UPDATE #4

Wat was er al een hoop werk verzet... projectplan gemaakt, zaaltjes beneden leeggeruimd, inzamelingsacties gehouden, buitenkeuken geïnstalleerd, natte ruimte ingericht, bedden in elkaar gezet e.d.

Hoeveel mensen waren er al niet bij betrokken die vele uren hadden gegeven, voordat onze gasten uit Oekraïne zouden arriveren.

De 14e april ’s middags kwam de bus aan. We hadden al wat foto’s gezien, maar wat konden we verwachten?

En wat konden zij verwachten?

Een lijst met wat wel en niet te doen was al doorgenomen met onze vrijwilligers.

Het was niet een groep uit een kerk met een voorganger die elkaar al kenden.

In tegendeel, de moeders, oma’s met kinderen kenden elkaar geen eens, althans niet allemaal.

Wel al dagen met elkaar in de bus gezeten.

Eten, douchen, slapen waren de eerste levensbehoeften.

 

Inmiddels ruim zes weken geleden...

We zijn aan elkaar gewend, voor zover mogelijk.

Onze gasten zijn ingeschreven bij de gemeente Rotterdam, hebben een BSN nummer. Dankzij een lieve zuster uit de gemeente, die ook nog eens de juiste contacten heeft bij de gemeente Rotterdam, hoefden we niet met iedereen naar het stadhuis, of een andere locatie.

Nee, ze kwamen met een aantal gemeenteambtenaren naar ons toe om de inschrijvingen te verrichten.

Ook de z.g. leefgeldpasjes werden bij ons uitgereikt, zij het na enig oponthoud.

De meeste van ‘onze’ kinderen gaan ook naar school, OV kaarten zijn uitgereikt of aangevraagd.

Verjaardagen worden gevierd, van maandag tot en met vrijdag is er ’s morgens om 10 uur een livestream verbinding met gemeente De Banier in Almelo, zodat de mensen die dat willen ook dagelijks geestelijk voedsel krijgen.

Ook zijn er z.g. headsets aangeschaft, waardoor het mogelijk is onze Oekraïense gasten met behulp van een tolk onze diensten op zondag te laten volgen.

Onze interne organisatie hebben we iets gewijzigd.

Een Projectmanagementteam stuurt het project aan, naarmate onze gasten zelfstandig alles regelen, zijn er dagelijks minder vrijwilligers nodig op de werkvloer.

Wekelijks wordt de Oudstenraad bijgepraat.

Ook de invulling van de taak van de aanwezige vrijwilligers verandert. Gewoon er voor de mensen zijn, winkelen, wandelen, eventueel sporten e.d.

Vanuit een zustergemeente wordt regelmatig Nederlandse les verzorgd.

Ieder keer realiseren we ons dat het geen vakantie is voor onze gasten. Het is en blijft spannend. Geliefden van hen die nog in Oekraïne zijn. Wanneer zie ik ze terug, hoe zie ik ze terug, waarom...?

Het zijn vragen die iedere keer naar boven komen.

Bidt u mee dat onze gasten in deze situatie rust en vrede mogen ontvangen en dat ons gebouw die plek mag zijn waar ze dat mogen ervaren, ook door de liefde die we mogen uitdelen.

We zijn van hen gaan houden.

Hartelijk dank voor de inspanningen, donaties, offers en gebeden.

Ook dezelfde dank aan onze zustergemeenten die hun bijdragen hebben geleverd.

Hartelijke groet,

Het Projectmanagementteam

André, David, Bauke & Daniëlle

Schermafbeelding 2022-04-01 om 11.06.59.png

Ben je gastvrij, behulpzaam en heb je hart voor anderen? 

Dan zijn we op zoek naar jou!

Gastvrouw/-heer

Als gastvrouw/heer ben je er voor onze gasten uit Oekraïne. Je bent hun eerste aanspreekpunt en zorgt ervoor dat alles prettig en soepel verloopt. Je begeleidt en ondersteunt de gasten naar zelfredzaamheid. Je wijst door waar nodig en regelt praktische zaken. 

Je probeert alles in goede banen te leiden en geeft ze een warm welkom. Je bouwt een vertrouwensband op en biedt een luisterend oor. Het is van belang dat je oplossingsgericht bent, initiatiefrijk en een dagdeel beschikbaar bent. Het rooster is verdeeld in dagdelen. Ochtend (9.00-13.00u), middag (13.00-17.00u) en avond (19.00-22.00u). 

Kinderwerk

Heb jij passie voor kinderen en vind jij het belangrijk dat onze gastkinderen God leren kennen?

Dan zoeken we jou!! Je vormt een team met onze kinderwerkers van de Kids Church op zondagmorgen, tijdens onze samenkomst! 

Klusjesman/-vrouw

Soms hebben we ook even hulp nodig van een klusjesman/- vrouw. Fijn als je dit ook wilt doen. Een rijbewijs is handig, maar niet noodzakelijk.  

Opbouw en schoonmaak

Voor, tijdens en na iedere activiteit moet er veel praktisch geregeld worden. De zalen moeten van te voren klaar worden gemaakt voor gebruik en achteraf natuurlijk ook weer netjes worden achtergelaten. Heb jij zicht op wat er allemaal moet gebeuren om de omgeving waarin we samenkomen prettig te houden of te maken?

Meld je dan aan voor de opbouw en schoonmaak.

Gebedsteam

Geloof jij in gebed en heb je een persoonlijke relatie met God? Van maandag tot en met vrijdag is er ’s morgens om 10 uur een livestream verbinding met gemeente De Banier in Almelo. Wil jij voor mensen bidden of meebidden voor onze gasten? Dan is het gebedsteam Oekraïne op zoek naar jou.

Nachtwacht

Tijdens jouw nachtdienst ben je voor onze gasten het aanspreekpunt bij vragen, problemen of klachten. Voor en na je dienst (22:00u-8:00u) is er een overdracht om de bijzonderheden van de nacht door te nemen.

Je hoofdtaak is het handhaven van de orde, rust en veiligheid in en rondom het gebouw en in het bijzonder bij calamiteiten.

Heb je een praktische en dienstverlenende instelling, die zo nodig in crisissituaties het hoofd koel weet te houden en zorg kan dragen voor oplossingen bij problemen ’s nachts?

Meld je dan aan als nachtwacht.

Huiswerkbegeleid(st)er

Komen mensen vaak naar jou toe met vragen? Vind je het leuk om mensen te helpen? Heb jij goede cijfers gehaald op de middelbare school en kun je goed uitleggen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Voor onze gastkinderen in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar zoeken we mensen die goed zijn in het geven van persoonlijke bijles en huiswerkbegeleiding. Het gaat om de verplichte vakken.

Wat fijn als jij onze gastkinderen wilt helpen bij het maken, leren én plannen van hun huiswerk.

Wij zijn op zoek naar mensen voor doordeweeks en in het weekend. Wil je het team ondersteunen of heb je vragen. 

Neem dan contact op met Daniëlle van den Broeke, danielle@komenzie.info

IN ACTIE

MAKING OF