top of page
VANAF 05.04.24
JONGEREN ALPHA
DE ALPHA CURSUS VOOR JONGEREN

Wat is JongerenAlpha?
Met leeftijdsgenoten van 16 t/m 23 jaar op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha! Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten en één zaterdag ontdek je wat het christelijk leven inhoudt. Stel al je vragen en spreek met andere leeftijdsgenoten door over boeiende onderwerpen.
 
Op Alpha ontdek je de basis van het christelijk geloof op een laagdrempelige en gezellige manier. Elke Alpha-bijeenkomst bestaat uit drie onderdelen: eten, een inleiding en doorpraten in smallgroeps. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha

Voor wie is het?

De Jongeren Alpha in Kom en Zie is voor jongeren tussen 16 t/m 23 jaar! Het is de plaats waar je jezelf mag zijn. De plaats waar je alles mag delen. De plek waar je mag twijfelen. De plaats waar je welkom bent. En bovenal: de plaats waar alle verhalen samenkomen. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over allerlei inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen meningen en vragen. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet nieuwe mensen, met wie je echte, eerlijke gesprekken aangaat. En het is volledig gratis!

Is er meer? Wie is Jezus? Hoe kun je geloven? Wie is de Heilige Geest? Bidden: waarom en hoe? Waarom stierf Jezus?

Wat gaan we doen?

Elke Alpha begint om 18:00 uur met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal of kijk je één van de films over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in smallgroeps.  
 
Hoe lang Alpha precies duurt: max. 2u Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

 

  • Is er meer?

  • Wie is Jezus?

  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?

Start: vrijdag 05.04.24

Waar: Kom en Zie Rotterdam

Coördinator: David Kamp

Contact: jongerenalpha@komenzie.nl

Alpha+logo.png

aanmelden

Leuk dat je je hebt aangemeldt! We nemen snel contact met je op!

bottom of page