top of page
clean.jpg

Samen bouwen aan de gemeente

NIEUWE VRIENDEN MAKEN

We vragen je tijd om onze Oekraïense gasten te ontmoeten. Jouw passie maakt het mogelijk om vrienden te worden. Dat wat je doet met je hart is een handeling waar anderen iets van kunnen leren.

Muziek maken, wandelen, lezen, fotograferen, schilderen… we zijn op zoek naar jouw twinkeling, jouw enthousiasme.

Lees met ons mee hoe je nieuwe vrienden kunt ontmoeten om elkaars enthousiasme en talent te delen. 

Ben je gastvrij, behulpzaam en heb je hart voor anderen? 

Dan zijn we op zoek naar jou!

Tolk

Kom jij ons team versterken als vertaler? In Oekraïne wordt naast het Oekraïens ook Russisch gesproken. Ben jij sociaal, maak je makkelijk contact en vind je het leuk om je in te zetten voor onze gasten? We zoeken tolken die telefonisch en/of fysiek inzetbaar zijn tijdens contactmomenten met onze gasten. Heb je interesse om vrijwillige tolk te worden? Laat het ons weten en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. 

Kinderwerk

Heb jij passie voor kinderen en vind jij het belangrijk dat onze gastkinderen God leren kennen?

Dan zoeken we jou!! Je vormt een team met onze kinderwerkers van de Kids Church op zondagmorgen, tijdens onze samenkomst! 

Huiswerkbegeleid(st)er

Komen mensen vaak naar jou toe met vragen? Vind je het leuk om mensen te helpen? Heb jij goede cijfers gehaald op de middelbare school en kun je goed uitleggen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Voor onze gastkinderen in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar zoeken we mensen die goed zijn in het geven van persoonlijke bijles en huiswerkbegeleiding. Het gaat om de verplichte vakken.

Wat fijn als jij onze gastkinderen wilt helpen bij het maken, leren én plannen van hun huiswerk.

Connect

Een gezellige avond met en voor onze Oekraïense gasten! In een gezellige ontspannen sfeer oefenen met de taal, een spelletje spelen, leren van elkaars cultuur. Laat het ons weten als jij dit leuk vindt om te organiseren.

Klusjesman/-vrouw

Soms hebben we ook even hulp nodig van een klusjesman/- vrouw. Fijn als je dit ook wilt doen. Een rijbewijs is handig, maar niet noodzakelijk.  

Voorleesvrijwilliger

Heb je affiniteit met taal en wil je onze kleuters helpen met hun taalontwikkeling? Maak dan één keer in de week een uurtje vrij om gezellig met ze te lezen! Als voorleesvrijwilliger help je onze jonge gastkinderen spelenderwijs met hun taalontwikkeling en laat je hen kennis maken met het plezier in lezen. Door voor te lezen, te praten over het verhaal en over hun eigen belevenissen, spelletjes te doen. 

Kan je niet wachten om het voorleesboek open te slaan of wil je eerst meer weten? Neem dan contact met ons op.

Opbouw en schoonmaak

Voor, tijdens en na iedere activiteit moet er veel praktisch geregeld worden. De zalen moeten van te voren klaar worden gemaakt voor gebruik en achteraf natuurlijk ook weer netjes worden achtergelaten. Heb jij zicht op wat er allemaal moet gebeuren om het gebouw waarin we samenkomen prettig te houden of te maken? Meld je dan aan voor de opbouw en schoonmaak.

Taalmaatje

Beheers je de Nederlandse taal goed? Help je mensen graag op weg? Wil je dan een taalmaatje zijn? Je praat heel veel samen. Je leert daardoor niet alleen de taal aan de ander maar ook de Nederlandse cultuur! 

Jouw hulp is heel welkom!

Wij zijn op zoek naar mensen voor doordeweeks en in het weekend.

Wil je het team ondersteunen of heb je vragen. 

Stuur een mail naar, oekraine@komenzie.nl of bel met onze projecttelefoon 06-45300433. Uiteraard zijn we beschikbaar als je vragen hebt.

Het Projectmanagementteam

André, David M., Bauke & Daniëlle

(Zorg)coördinatoren

Annelies J., Marianne, Marga, Cynthia & Rianne

bottom of page