top of page
banner back.jpg
land_edited.png
IN ACTIE VOOR
OEKRAINE.png

VOORBEREIDINGEN

IN ACTIE

“Moge de HEER een burcht zijn voor de verdrukte,  

een burcht in tijden van nood” 

Psalm 9:10 NBV

Wat gaan we doen? 

We willen graag een groep van  Oekraïense vluchtelingen opvangen in ons kerkgebouw (maximaal 28 vrouwen en kinderen en maximaal 8 mannen). We gaan hiervoor de kelderverdieping van het kerkgebouw beschikbaar stellen en de Tuinkelder voor de duur van in eerste instantie circa 6 maanden. Geen kale crisisopvang met veldbedjes, maar een warme schuilplaats met zoveel mogelijk een huiselijke sfeer. 

 

We zijn nagenoeg klaar met de voorbereidingen!

Binnen twee weken na de start hebben we ons kerkgebouw aangepast. De kinderdienstzalen zijn uitgeruimd en schoongemaakt en zijn ingericht als slaapzaal (zie de foto's hieronder). Zaterdag 26 maart zijn de bedden en kasten geleverd en in elkaar gezet. Er zijn nooddouches geplaatst, elektra, watervoorzieningen en ventilatie zijn aangepast. Er is een buitenkeuken gerealiseerd. En ook de veiligheidsregio en GHOR hebben een officiële inspectie gedaan.

 

Wanneer komen ze?

De verwachting is dat de vluchtelingen rond 15 april aankomen. We willen met spoed  op 8, 9 en 10 april goederen inzamelen die meegaan met de bus die de vluchtelingen ophaalt vanuit een tentenkamp net buiten de zwaar belegerde stad Marioepol. Jouw hulp is hiervoor nodig! 

Wat kun jij verder doen?

Allereerst is het belangrijk om dit in gebed te brengen. Bid voor de vluchtelingen die mogen gaan komen, dat ze veilig zullen aankomen. Bid ook voor de samenstelling van de groep. En bid ook dat God de hele voorbereiding, aankomst en het verblijf zal zegenen.

 

Als de vluchtelingen straks aankomen willen we hen graag de eerste twee weken volledig verzorgen. Dat betekent iedere dag ontbijt, lunch en avondeten. Ook willen we voor hen wassen en strijken en iedere dag de ruimtes schoon houden. We gaan ervan uit dat de groep binnen twee weken ook zelf zal gaan koken, opruimen en wassen. Belangrijk is ook dat er toezicht is, de eerste dagen zowel overdag als 's nacht. Ook zoeken we buddies die de vluchtelingen wegwijs willen maken, dus door met hen naar de supermarkt te gaan, het OV uit te leggen etc. De meesten spreken geen Engels, dus dat wordt vertalen met je telefoon!  

 

We zoeken doorlopend vrijwilligers, dus meld je aan via info@komenzie.nl

 

Hartelijke groeten,

Koen, Angela, Ron, Lenne, Bauke en André

Voor vragen of opmerkingen over

inzameling/ donatie, kun je contact opnemen via e-mail: info@komenzie.nl

INZAMELING / DONATIE

Inzameling voor goederentransport naar Marioepol

We gaan noodhulp verlenen aan mensen die gevlucht zijn uit de belegerde en zwaar getroffen stad Marioepol. De spullen zijn bedoeld voor de mensen die in een tentenkamp net buiten Marioepol verblijven. In feite zijn dus naast onderstaande items alle spullen die je ook zou meenemen als je gaat kamperen welkom.

Lijst van hulpgoederen

Gedroogd en houdbaar voedsel, zoals:

 • Blikvoedsel

 • Granen

 • Suiker

 • Thee

 • Stoofpot

 

Basisartikelen voor persoonlijke hygiëne, zoals:

 • Shampoo

 • Tandpasta en tandenborstels

 • Luiers in alle maten zijn welkom, maar vooral maat 4, 5 en 6

 • Maandverband etc.

 

Textiel:

 • Sokken en onderbroeken

 • Zware grote dekens, kussens

 

Overig:

 • Voor kinderen, kleurboeken, potloden, albums, spelletjes

 • Kampeerbedjes

 • Luchtbedden

Zouden jullie zoveel mogelijk van de volgende goederen van onderstaande lijst naar de kerk willen brengen? Dit kan in de tuinkleder (via het trapje naast het hek) op vrijdag en zaterdag 8 en 9 april van 9:30 tot 15:30 uur en zondag 10 april van 9:00 tot 14:00 uur (let op: zondag is de kerk moeilijker bereikbaar i.v.m. de marathon).

bottom of page