Week van gebed achter.jpg
Week van gebed titel.jpg

WEEK VAN GEBED

De stad omringen met gebed

Geïnspireerd door het verhaal uit Jozua 6, en de oproep van Jeremia 29:7, willen wij tijdens de Nationale Week van Gebed (18 t/m 24 Januari 2021) biddend rond Rotterdam rijden met een rode lint op onze auto’s, ter herkenning.

Maandag 18 t/m Zaterdag 23 januari – 1x Ring Rotterdam biddend rondrijden op een zelf te bepalen tijdstip.

Zondag 24 januari – 7 x Ring Rotterdam biddend rondrijden, beginnend om 13:00uur.

Op deze wijze hopen wij de kerk van Rotterdam op een eenvoudige, maar doeltreffende manier, te mobiliseren in gebed voor onze stad. Corona-bestendig!

Alle deelnemers beginnen hun rit op een voor hen logische oprit. Hierdoor heeft iedereen een ander startpunt en eindpunt, waardoor de logistiek en organisatie eenvoudig blijft.

De Ring van Rotterdam (A15, A16, A4, A20) is 41 km lang, heeft 15 afritten en geeft toegang tot 14 verschillende wijken. Gedurende de Week van Gebed, zullen wij samen in totaal 13 keer de Ring rondrijden, 533km afleggen en samen bijna 7 uur in gebed zijn voor Rotterdam.

Het omringen van Rotterdam met gebed, door heiligen die Jezus Christus toebehoren, zal impact hebben op onze stad! Daarnaast, rijdend tussen andere auto’s met rode linten, zal onze harten verwarmen en een zichtbaar teken zijn dat de kerk van Rotterdam leeft, in eenheid!

WhatsApp Image 2021-01-14 at 10.33.14.jp
Hoe het idee is ontstaan
Hoe kun je meedoen?

Je kunt ieder moment in je auto stappen om een gebedsronde te rijden op de ring van Rotterdam. Misschien vroeg in de ochtend nog voor je aan het werk gaat, tijdens je lunchpauze, 's middag een rondje met de kids als onderdeel van het thuisonderwijs of 's avonds laat als afsluiting van de dag; er is altijd wel een geschikt moment te vinden!

Van maandag t/m zaterdag wordt er iedere dag een een gebedsthema met een aantal concrete gebedspunten gepost op facebook en instagram waar je (onder andere) voor kunt bidden.

Wanneer je de ring opgaat of bent geweest, post er dan even iets van op social media met hashtags: #kerkenvanrotterdam

#komenzierotterdam

Vind je het leuker om samen met andere Kom en Zie-ers te bidden, dan kun je maandagavond meedoen met de voorbedegroep die via Whatsapp om 20:00 met elkaar in gebed gaat, sommigen vanuit hun auto op de ring, sommigen vanuit huis.

 

Zit je bij een Connectgroep, dan is het tof om als groep in de ring op te gaan, zeker nu fysiek samenkomen niet mogelijk is! Neem contact op met je Connectleider om dit verder te bespreken. 

Zondag willen we ter afsluiting van de week van gebed om 13:00 samen met andere kerken nog een gecoördineerde slotactie opzetten. Meer informatie hierover volgt nog!