DE  LAATSTE UPDATE

Lieve mensen,

 

We hebben vanochtend in het oudstenoverleg besloten om aanstaande zondag nog niet te starten met fysieke samenkomsten en alleen een online dienst via Livestream te houden. We kunnen op dit moment geen duidelijke verbanden leggen tussen de besmettingen en de proefdienst van 6 september, maar we zijn ook nog in afwachting van een aantal testuitslagen en nader intern onderzoek. Pas als we alle informatie en uitslagen op een rijtje hebben, willen we een besluit nemen of en hoe (al dan niet met gewijzigde protocollen) we de fysieke samenkomsten alsnog kunnen opstarten. Voor aanstaande zondag kunnen we i.v.m. de planning en voorbereiding van de dienst ons besluit echter niet langer uitstellen en voelen we ons genoodzaakt het te houden bij een online dienst. Natuurlijk vinden we de situatie en de onduidelijkheid rondom het opstarten van de diensten erg vervelend, maar we willen er op een uiterst zorgvuldige wijze mee omgaan. Gelukkig hebben we ook afgelopen zondag weer mogen ervaren dat we met Livestreamdiensten een goed alternatief hebben. Bovendien draaien de meeste Connectgroepen gewoon door. Dus ondanks dat we nog even pas op de plaats moeten maken met de zondagse samenkomsten, gaat het gemeenteleven gewoon door en zien we weer uit naar een fantastische dienst via Livestream aanstaande zondag om 10:30! 

 

Gods zegen en bescherming voor de komende dagen en tot zondag!

Jaap en Jennie, Koen en Angela, 

Ron en Marie-Hélène, Jeffrey en Evelien 

HERVATTEN FYSIEKE DIENSTEN

Kun je ook niet wachten om weer naar binnen te gaan en samen te komen in onze prachtige kerkzaal? Nog een week en dan is het zo ver. De afgelopen dagen is er hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen. Aanstaande  13 september 2020 gaan de diensten weer echt beginnen! Graag informeren we je hoe de diensten gaan verlopen. 

Keuze uit twee tijdstippen

We willen graag zoveel mogelijk gemeenteleden de gelegenheid geven om de samenkomst te bezoeken. Daarom zijn er twee diensten op zondag. De eerste dienst begint om 10.00u en de tweede dienst om 16.00u. 

 

Een samenkomst bezoeken: aanmelden

De overheid verplicht ons om bezoekers van de samenkomst te registreren en een gezondheidscheck te doen. Hiervoor gebruiken we het online registratieprogramma Eventbrite. Per dienst zijn er 130 tickets voor volwassenen en tieners samen beschikbaar. Voor de aanmelding van kinderen van 0-12 jaar geldt er geen maximum omdat zij direct vanaf het begin naar hun eigen (nieuwe) samenkomst gaan. 


 

Maandag 7 september 2020 wordt de link bekend gemaakt hoe je jezelf en je gezinsleden kunt aanmelden via Mailchimp/whatsapp/facebook. Vanaf maandag t/m woensdag 12.00u kunnen enkel gemeenteleden zich inschrijven. Op woensdag worden alle inschrijvingen gecontroleerd en vanaf donderdag kunnen ook niet-gemeenteleden zich inschrijven indien er nog plekken vrij zijn.


 

Mocht je vrienden of kennissen willen meenemen, dan kunnen zij zich zelf aanmelden. De registratie spreekt voor zich. Na inschrijving ontvang je een E-ticket op je e-mailadres. Bij binnenkomst kun je je E-ticket laten scannen op je smartphone of een uitgeprint exemplaar meenemen. Mocht iemand geen beschikking hebben over een e-mailadres, vraag dan eerst een ander gemeentelid om je aan te melden. Als dat ook niet lukt, dan kan er gebeld worden naar

010 - 411 54 50. 

“Ga binnen, laten wij buigen in aanbidding, knielen voor de Heer, onze maker”. 

Psalm 65 : 6

Programma

Een half uur voorafgaand aan de start van de dienst gaan de deuren open. Je toont bij de ingang je toegangsbewijs. Vervolgens krijg je een zitplaats toegewezen door een placeerteam. Vanaf dat moment blijven we zoveel mogelijk zitten. Op deze manier kunnen de medewerkers veilig rondlopen om de laatste voorbereidingen te treffen voordat de dienst begint en voorkomen we dat we vergeten om voldoende afstand tot elkaar te houden.

Mocht je naar het toilet willen gaan, maak dan gebruik van de vaste looproutes en houdt ten alle tijden anderhalve meter afstand. Aan het einde van de dienst zal iemand vanaf het podium aanwijzingen geven voor het verlaten van de zaal. Je verlaat de zaal via de uitgang van de klokkentoren (links naast het podium) voor als je wilt koffie drinken of via een andere uitgang als je direct naar huis wilt gaan. Bij goed weer kun je in de zijtuin plaatsnemen en genieten van een kopje koffie of thee. In geval van minder goed weer zorgen we voor koffie en thee in de kerkzaal. 

 

Voorbede en gebed 

Voor de dienst is er gelegenheid om deel te nemen aan de voorbede. Mocht je hier deel van willen uitmaken, dan kun je dit aangeven bij je inschrijving door te kiezen voor een "voorbede ticket". Na de dienst is er gelegenheid voor gebed. 

 

Psalm 95 : 2 zegt “Laten wij hem naderen met een loflied,

hem toejuichen met gezang”. 

We zijn ervan overtuigd dat God deze situatie zal laten meewerken ten goede en ons zal zegenen met creativiteit en nieuwe mogelijkheden om de eenheid binnen de kerk te versterken. Laten we zo samen het Evangelie blijven leven en beleven. Juist in deze tijd hebben wij goed nieuws te brengen en mogen wij het onwankelbare Koninkrijk van God zichtbaar maken in onze samenleving! 

Wij bidden jullie veel kracht, liefde en wijsheid toe in deze bijzondere tijd.

Het Leidersteam en Raad van Bestuurlijke Zaken

Jaap en Jennie Wiersma, Koen en Angela Minderhoud, Ron en Marie-Hélène Polhuijs, Jeffrey en Evelien van der Veeken, Sjoerd en Michelle Vos, Jan-Willem Wiersma, Maarten Spek, Richard Legierse, Erik-Jan Klijn, Dick van Buuren


HEER, voor eeuwig
staat uw woord in de hemel vast.
Uw trouw duurt van geslacht op geslacht,
u hebt de aarde gegrondvest en zij houdt stand.
Naar uw voorschriften blijven hemel en aarde bestaan,
alles is aan u onderworpen.

 

Psalm 119:89-91 (NBV)